Havas İlminde Başarılı Olmak İçin Gerekenler

Havas ilmi, alimlerin tespit ettiği hassas kaidelere dayanmaktadır. Allah’ın sırları harflerinde, isimlerinde ve ayetlerinde bulunur. Bu ilme dair başarılı olmanın şartları arasında kesin kararlılık, sabır, sır saklama, takva, acele etmeme, temizlik, icazet, teşhis, riyazat, himmetli olma, amel zamanını belirleme gibi unsurlar bulunmaktadır. Salavatı şerife getirme, istihare yapma, kıbleye yönelme, yazıları düzenleme, ruhanileri hakir işlerde kullanmama ve azimetleri ezberleme de önemlidir.

Allah Teala’nın sırları harflerinde, isimlerinde ve ayeti kerimelerinde olup, bu sırları da salih kullarına ihsan eder. Nitekim Allah c.c. Kuranı Kerim’de Mü’min Suresi’nin 60. ayeti kerimesinde şöyle buyurur:

Arapça Yazılışı:

ْ◌لَُكْماِْستَِجباُْدُعوِنىال َّرِحیِمال َّرْحَمِن ِاللهِبْسِم 

Türkçe Okunuşu:

Bismillâhirrahmânirrahiym. Udûnî istecib leküm.

Anlamı:

Bana ibadet ve dua edin ki karşılığını vereyim.

Havas İlmi ve Uygulamalarında Başarılı Olmak İçin

Bu sebeple Havas ilmi ile amel etmenin bazı şartları olup, bu şartlar yerine getirilmediği sürece yapılan bir amel asla gerçekleşmez. Bu mübarek ilmin şartları da şöyledir:

Kesin Bir Kararlılık

Yapacağın bir amelden hiçbir zaman şüphe etmemek. Çünkü şüphe yapılan bir ameli bozar. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:

Arapça Yazılışı:

باِْلاَجاَبةًُموِقنُوَنَ◌َواَْنتُْم اللهاُْدُعو 

Türkçe Okunuşu:

Üdullâhe ve entüm mûkinûne bil icâbeh.

Manası:

Allah’a dua ederken kabül olacağına inanarak dua ediniz.

Sabırlı Olmak

Sabır etmek; bıkmadan, yorulmadan, usanmadan, tam sabır ve rabıta ile başlamış olduğun işin muvaffakiyetle neticelenmesine kadar devam etmelidir. Allah Teala Hazretleri, Kuranı Kerim’de şöyle buyurmuştur:

Arapça Yazılışı:

تُْفِلُحوْنلََعل َُّكْماللهََوات َّقُواَوَراِبُطواَوَصاِبُروااْصِبُرواآَمنُواال َّـِذیَناَی َُّھاَیا 

Türkçe Okunuşu:

Yâ eyyühellezîne âmenus birû ve sâbirû ve râbitû vette kullâhe lealleküm tüflihûn. 

Anlamı

Ey İman edenler! Sabredin ve sabırlı olma yarışında ileri geçin ve bütün varlığınızla Allah c.c. a bağlanınız. Ve Allah’tan korkunki, kurtuluşa erişesiniz. (Al-i İmran Suresi, Ayet 200 )

Çünkü çalışan amacına ulaşır ve her çalışanın da bir nasibi vardır. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (sa.v.) şöyle buyurmuşlardır:

Arapça Yazılışı:

َظفََر َصَبَرَمْن 

Türkçe Okunuşu:

Men sabera zafera.

Anlamı:

Sabır eden zafer bulur.

Sır saklamak

Ne yapacağını ne okuduğunu veya üzerinde çalıştığın bir işi hiç kimseye söylememek ve sezdirmemek lazımdır. Hazreti Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

Arapça Yazılışı:

باْلِكتَْماْنِیِجُكْمَحَواقََضاِءاِْستَِعینُواَعلَى 

Türkçe Okunuşu:

İsteînû alâ kadâi havâyiciküm bil kitmân.

Anlamı:

Hacetlerinizin husule gelmesi için, sırrınızı saklamakla yardımcı olunuz.

Ameli tenha ve kimsenin görmediği bir mahalde yap. Hiç kimseye de şöyle böyle yaptım yahut da şunları bunları yaparım deme! Hazreti Ömer r.a. in “Sırrını saklayan kendinden emin olur” sözü meşhurdur.

Takvalı Olmak

Müttaki olmak: Manevi yolda yükselmek ve başarıya ulaşmak takva ile olurki Cenabı Hak Taha Suresi nin 132. Ayeti Kerimesinde:

Arapça Yazılışı:

ِللت َّْقَوى َواْلَعاِقَبةُ 

Türkçe Okunuşu:

Vel âkibetü littakvâ. 

Anlamı:

Güzel akibet takva ile elde edilir.

Buyurmuştur. Bunlar da haram yememek, helal yiyip içmek, gıybetten kaçınmak ve gıybet etmemek, yalan söylememek, sıdka ve nasihata önem vermek, kötü gözle bakmamak, insanlara eziyet etmemek ve eziyete dayanmak, insanlara şefkat ve merhametle bakmaktır.

Acele Etmemek

Acele etmemek: Yapacağın bir ameli acele etmeden huzuru kalb ile yapmak, zihnindeki bütün düşüncelerden (Aile, mal, sevinç, korku, üzüntü vb.) uzak olup, kuvvetini himmetini, iradeni ve arzunu bir noktada topla ki muradın hasıl olsun. Yaptığın işi severek ve isteyerek yap. Alelade, baştan savma yapılan işlerden hayır gelmez.

Temiz Olmak

Temiz olmak: Devamlı taharet üzere olmalı, bedenin, elbisen ve olduğun yer, hele hele kalbinin temizliğine çok dikkat et.

İcazetli Olmak

İcazetli olmak: Bu işi yapan kişinin icazetli (İzinli) olması şarttır. İcazetsiz kişi babasız çocuk gibidir.

Teşhis Etmek

Teşhis etmek: Bir kimseye muhabbet, celb, tefrik, taslit, irsali hatif, davet, hastalandırmak, hastayı iyileştirmek veya buna benzer ameller yapmak istediğin zaman o kişinin rengini, suretini, boyunun uzunluğu ve kısalığını yaşlı veya genç olduğunu teşhis (tanımak) edersin. Şayet bunları bilmiyorsan, o kişinin annesi ismiyle yazarsın. Annesinin ismini de bilmiyorsan Havva olarak kabül eder ve yazarsın. Teşhis isim vermekten daha tesirli olup, daha da tesirlisi teşhis ve isimleri beraber kullanmaktır.

Riyazatlı Olmak

Riyazatlı olmak: Hayvan eti ve hayvandan çıkan süt, bal, yumurta ayrıca soğan, sarımsak veya bunlara benzer kokusu kötü olan gıdalar yememek, mideninde boş veyahutta gereğinden fazla tıka basa tok olmaması lazımdır. Himmetli Olmak Himmetli olmak: Yüce şeyleri sefil işler için alet etme! Zira Hak Teala hazretleri Bakara Suresi’nde şöyle buyurmuştur:

Arapça Yazılışı:

قَِلیلاًثََمنًاِبآَیاِتىَولاَتَْشتَُروا 

Türkçe Okunuşu:

Velâ teşterû bi âyâtî semenen kalîlâ. 

Anlamı:

Benim ayetlerimi az bir pahaya satmayın.

Allah Teala nın Ayetlerini kötü işlerde ve kötü niyetlerde kullanmayınız!

Amel Zamanını Bilmek

Amel zamanını bilmek: Yapılacak amelin gününü ve saatini iyi tayin edip, gezegenlerin özelliklerine göre yapmak. Ayrıca amel günü menkut (noktalanmış) gün olmamalıdır. Her Arabi ayın, 3. 5. 13. 16. 21 . 24. ve 25. günleri menkut günlerdir. Hayırlı amellerini bu menkut olan günlerde yapma! Hayırlı ameller Ay’ın nurunun ziyade olduğu günlerde, şer ameller ise Kamerin muhaka olduğu (Her Arabi ayın son üç gecesi) günlerde yapılır.

Kıbleye Yönelmek

Kıbleye yönelmek: Bir amel yaparken kıbleye doğru yönelerek yazmak.

Yazıları Aslına Göre Düzenlemek

Yazıları aslına göre düzenlemek ve yerine koymak. Yazılan isim veya ayeti kerime ise geride olan bir kelimeyi veyahut da harfi öne, önde olan bir kelimeyi veya harfide geriye almamalıdır. Ayrıca yazının da çok güzel olması lazımdır. Yazılan vefk ise vefkin hane sırasına göre rakam veya harfleri yerine koymak, rakamları veya harfleri güzel yazmak ve vefkin hanelerini eşit olarak çizmek lazımdır.

Çokça Salavatı Şerife Getirmek

Her amelden önce ve sonra Hazreti Muhammed (s.a.v.) e salavatı şerife getirmek gereklidir. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa ( s.a.v.) bu konuda şöyle buyurmuştur:

Arapça Yazılışı:

یَُرد ُّلاََعلَ َّىال َّصلاَتَْیِناَلد َُّعاَبْیَن 

Türkçe Okunuşu:

Edduâ beynes salâteyni aleyye lâ yüraddü.

Anlamı:

İki salavat arasında yapılan dua geri çevrilmez.

Şu mübarek Salavati şerife çok faziletlidir: Allâhümme salli alâ seyyidinâ ve Mevlânâ Muhammed in nebiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim. Adede halkıke ve ridâe nefsike vezinete arşike ve midâde kelimâtik.

İstihare Yapmak

İstihare: Her amelden önce istihare yaparsan, yapacağın işte basiretli olursun. İstiharenin yapılışı şöyledir: İki rekat namaz kılarsın. Birinci rekatta Fatiha ile Kafirun suresini, ikinci rekatta Fatiha ile İhlas suresini okuyup, selam verdikten sonra, şu istihare duasını 3, 5, veya 7 defa okursun. Okunacak istihare duası budur:

Arapça Yazılışı:


ِلىتَُب َّیَناَْناْلَعِظِ◌یُمفَ ْضِلَك ِمْن َواَْسأَلَُك َرِتَكِبقُْد َواَْستَْقِدُرَك ِبِعْلِمَكاَْستَِخیُرَكاِِنّياَلل َُّھ َّم
َوَوِفّْقِنى َصْدِرىلَھُفَأَْشَرْحَخْیراًَكاَنفَإِْن)َوَیْذُكُرَحاَجِتِھاَْلفُلاَِنىال َّشْىِءِفى(اَْمِرىَعاِقَبِة قَِدیٌر َشْيٍءُكِّل َعلَىاِن ََّكْنھَُعَواْصِرْفِنى َعِنّىفَاْصِرْفھُ َشراَكاَنَواِْنِلَعَمِلِھ

Türkçe Okunuşu:

Allâhümme innî estehîrüke bi ilmike ve estakdirüke bi kudretike ve eselüke min fadlikel azîm. En tübeyyene lî âkibeti emrî (fişşey-i el fülani ve yezküru haceti) Parantez içindeki yazılı ibarede hacet her ne ise içinden geçirirsin. Fein kâne hayran fe eşrahlehü sadrî ve veffiknî li amelihi ve in kâne şerran fasrifhü annî vasrifnî anhü inneke alâ külli şeyin kadîr.

Kalbinde ferahlık ve huzur bulursan yapacağın ameli başaracağına vede muradına ereceğine inanarak yaparsın. Şayet ruhun daralırsa bırakırsın. Israr edersen senin zararına olur. İstihare tam uyanık bir şekilde ve kalpten Allah Teala’nın kudretine inanarak olmalıdır. Çünkü gerçekleri ve akibeti bilen yalnız O’dur.

Hakir İşlerde Kullanmamak

Ruhanileri hakir işlerde kullanmaya çalışmamak: Ruhanileri hakir ameller için kullanmak istersen, onlara hakaret etmiş ve aşağılamış olursun. Ruhaniler şeriata göre hareket ettiklerinden dolayı şüpheli olan hiçbir ameli yapmazlar. Onları şeriata aykırı olan işlerde sakın kullanmaya kalkma! Ayrıca istenen her haceti de Ruhanilere sorma!

Azimetleri Ezberlemek

Azimetleri ezberlemek: Ruhaniyetlere okuyacağın azimetleri de çok iyi ezberlemeli ve okurken hiç kekelememelidir. Azimeti kitaptan veya levha üzerinden okumak yeterli değildir. Çünkü kalbin yazı ile meşgul olup, gerekli olan huşu’ gider. Bu da erkanların en gereklisi olan teveccühü ortadan kaldırır.

Views: 16

İlginizi Çekebilir:Define Cinlerinden Korunma Duası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fariha Suresi Mucizesi İçin Eşref Saatleri Havas Kuran
Fatiha Mucizesini Açığa Çıkarmak İçin Eşref Saatleri
Aşık Etmek İçin Yiyeceğe Yazılıp Yedirilen Esma - Havas
Aşık Etmek İçin Yiyeceğe Yazılıp Yedirilen Esma
Çağırılan Cini Geri Gönderme Duası
Çağırılan Cini Geri Gönderme Duası
Fatiha Suresinin Hüddamını Çağırma Duası Havas
Fatiha Suresi’nin Hüddamını Çağırma
Telepati ve Zihin Kontrolü Duası
Telepati Duası ve Zihin Kontrolü
Doğurganlık Muskası - Havas Bereket
Doğurganlık ve Bereket Muskası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Paranormal Dergi | © 2024 |